قهوه چگونه تشكيل ميشود
اصلي ترين تركيبات قهوه
اصلي ترين وموثرترين ماده درون قهوه است كه علت توليد بيش از شانزده ميليارد پوند دانه قهوه جهان در سال مي باشد.
كافئين در واقع سمي گياهي به نام آلكالوئيد است (مانند نيكوتين و كوكائين) است. گياهان از آن براي از بين بردن آفات خود استفاده مي كنند.
با مسدود كردن گيرنده هاي عصبي آدنوزين، خواب ما را تحريك مي كند و هنگامي كه ماده شيميايي خواب توسط كافئين مسدود شود، نتيجه اش بيدار نگه داشتن شما خواهد بود.
قهوه از چي درست ميشه
قهوه از چي درست ميشه آيا مي دانستيد گران ترين قهوه دنيا از مدفوع فيل درست ميشه؟ عجيب و چندش آور است ولي واقعيت دارد. قهوه سياه عاج از دانه هايي ساخته مي شود كه فيل هاي تايلندي آنها را مي خورند و هضم مي كنند. هر كيلو از اين قهوه 1100 دلار قيمت دارد. اين قهوه كمياب است و تنها در بعضي كافه هاي مالديو سرو مي شود. آنزيم هاي معده فيل پروتئين هاي موجود در دانه هاي قهوه را مي شكند و از آن جايي كه پروتئين يكي از عوامل اصلي تلخي قهوه است، قهوه حاصل تلخي كمتري دارد. مي گويند اين قهوه مزه اي شبيه به مخلوط شكلات، فندق و تمشك دارد. دانه قهوه در اصل هسته گيلاس قهوه است كه آن را در فرآيندجداسازي، ميوه از دانه جدا مي كنند. هر ميوه قهوه داراي دو دانه قهوه است كه روبروي يكديگر قرار گرفته اند. پس از فرآيند جداسازي دانه از گوشت ميوه مراحل مختلفي طي مي شود و سپس به مرحله رست دادن يا برشته كردن قهوه مي رسد.
قهوه در پشت صحنه سختي هاي زيادي را تحمل مي كند! قهوه اي كه روزانه در سراسر دنيا نوشيده مي شود، در ابتدا آن را به صورت ميوه قهوه از مزارع قهوه كشت مي كنند، اين ميوه هاي نسبتا شبيه گيلاس بر روي درخت هاي زيبا قهوه رشد مي كند. هر آن چه كه بعدها به نوشيدني تبديل مي شود از داخل اين ميوه نشئت مي گيرد، اما قهوه از چي درست ميشه؟
در هر ميوه دو هسته يا دو دان وجود دارد كه اين دان ها رو به روي هم قرار گرفته و توسط پرده نازكي از هم جدا شده اند. پس از رسيدن ميوه ها و چيده شدن آن ها، وقت آن رسيده كه اين ميوه ها را طي فرآوري هايي خاص، از دان جدا كنند (جداسازي گوشت ميوه از دان).
دان هاي قهوه را توسط دستگاه هاي رستر قهوه، رست يا برشته مي كنند تا طعم و عطر آن براي تهيه نوشيدني مناسب باشد كه اين فرآيند، تغيير اندازه، شكل، رنگ و عطر قهوه را به همراه دارد (رست چيست؟، درجات رست و…).
پس از فرآيند رست، دان قهوه آسياب مي شود و به مشتريان پودر قهوه تازه تحويل داده مي شود. بعضا افرادي دان قهوه را خريداري كرده و خود آن را آسياب مي كنند.
مراحل تشكيل قهوه را در زير بخوانيد:
– برداشت دانه ها (Harvesting)
– آماده كردن (Processing)
– خشك كردن دانه ها (Drying)
– پوست گيري از دانه ها (Hulling)
– براق كردن (Polishing)
– جداسازي و درجه بندي (Grading & Sorting)
– صادرات دانه ها (Exporting)
– سنجش مزه (tasting)
– برشتن (Roasting)
– ساييدن (Grinding)
اطلاعات بيشتر:
قهوه براي اولين بار در كدام كشور توليد شد
ساير محصولات مرتبط فروشگاه قهوه
قهوه اسپرسو | خريد قهوه اسپرسو
قهوه روبوستا | خريد قهوه روبوستا
برچسب: ،
ادامه مطلب